Geboorte Fotografie

Een kleine opkomst, Gefeliciteerd!

Een geboorte is een hele bijzondere ervaring. Jullie zitten er over na te denken om de geboorte van jullie kleine wondertje vast te laten leggen.  Deze manier van fotgrafie laat vooral emotie, schoonheid en intimiteit zien.

Wat kun je verwachten van een geboorte shoot?
|                                                                                                                                                                      
Omdat een geboorte lastig te plannen valt beperk ik mij tot 3 reserveringen voor geboortereportages per maand. De reservering staat vast wanneer de aanbetaling voldaan is. – Ondanks dat ik mijn uiterste best doe om bij jullie bevalling te kunnen zijn is het altijd mogelijk dat een andere moeder eerder bevalt.

Kennismaking
Om dit intieme moment vast te leggen, is het prettig eerst nader kennis te maken dmv een telefoongesprek. In dit kennismakingsgesprek bespreken wij jullie wensen en daarnaast zal ik uitleggen hoe ik te werk ga. Ik vind het erg belangrijk dat jullie vertrouwen in mij hebben als persoon en als fotograaf. Na ons gesprek kunnen jullie nog eens rustig nadenken over alle informatie en beslissen of ik bij jullie bevalling aanwezig mag zijn. Op het moment dat jullie besloten hebben om voor mij te kiezen als geboortefotograaf hebben we regelmatig contact en ben ik vanaf de 38e week, 24 uur per dag + zeven dagen in de week voor jullie beschikbaar. Jullie nemen contact op vanaf het moment dat de weeën begonnen zijn, eerst houden we telefonisch contact en vanaf ongeveer 4 cm ben ik er bij.

Tijdens
De bevalling kan zowel in het ziekenhuis als bij jullie thuis plaatsvinden. Begint het thuis maar moeten jullie vanwege omstandigheden toch naar het ziekenhuis? Geen probleem, ik volg jullie gewoon van begin tot eind. Ik leg hierbij alle momenten vast die voorbij komen, van alle voorbereidingen voor de geboorte en de liefdevolle momenten tussen de weeën door tot het moment dat de baby zijn of haar eerste voeding krijgt. Ik maak hierbij ook graag sfeer- en detailfoto’s.
Wanneer ik aankom begin ik met het maken van de foto’s van de voorbereidingen en de spanningen vlak voor de geboorte, de emotionele momenten van jullie samen en de eerste blikken wanneer de baby geboren wordt.

Het moment wanneer jullie kleintje voor het eerst op de wereld komt is zo ontzettend bijzonder, die eerste blikken, jullie eerste aanrakingen, het eerste huiltje en het doorknippen van de navelstreng. Dit alles is jullie moment, daarom zal ik mij tijdens het fotograferen niet veel op de voorgrond begeven.

Na de geboorte blijf ik nog even om de laatste fase vast te leggen. Het opmeten, wegen en het hielprikje van de baby zijn mooie herinneringen die ouders vaak niet meekrijgen, ook het geven van het eerste flesje of voor het eerst aan de borst zijn kostbare momenten. Deze leg ik nog graag voor jullie vast. Je kunt op mij vertrouwen dat ik alleen de smaakvolle kant van de geboorte vastleg.

Na
Je ontvangt van mij binnen enkele dagen na de geboorte de factuur. Deze dienen jullie binnen twee weken te voldoen. Zodra de betaling afgerond is, ontvang je van mij alle foto’s die gemaakt zijn. Zelf vind ik vanwege het gele licht in een (zieken)-huis, zwart-wit beelden het mooiste. Jullie ontvangen de foto’s binnen twee weken via Wetransfer.com. Mochten jullie graag een foto willen gebruiken voor het geboortekaartje of om te delen op social media dan kan dit natuurlijk. Ik verstuur dan binnen een (werk)dag een selectie foto’s naar jullie waaruit je kan kiezen.

 

De verschillende pakketten

 Spontane geboortereportage   Geplande geboortereportage   
 Vrijblijvend kennismakingsgesprek  Vrijblijvend kennismakingsgesprek
 Reiskosten binnen Amsterdam  Reiskosten binnen Amsterdam
 Tijdsduur vanaf 4 cm tot een uur na de bevalling  Tijdsduur vanaf 4 cm tot een uur na de bevalling
 Alle foto’s in zwart-wit Alle foto’s in zwart-wit
 Mijn kennis en creativiteit  Mijn kennis en creativiteit
 Foto’s via WeTransfer  Foto’s via WeTransfer
  EUR 800,-  EUR 650,-

Wat als het onverwachts een keizersnede wordt?
Ook dit gedeelte hoort bij een  bevallingsreportage, afhankelijk van het medisch personeel beslissen we samen of ik mee mag. Kan dit niet dan wacht ik tot dit voorbij is en fotografeer ik alsnog de momenten die daarna komen.

Spontane geboortereportage?                                                                                                       Lukt het jullie geboortefotograaf niet om bij de bevalling aanwezig te zijn? Bel mij en ik kijk of ik tijd heb voor een spontane geboortereportage. Ik kom dan gelijk als de weeën zijn begonnen. Het kan dan natuurlijk voorkomen dat ik later of ‘te laat’ ben. Dat blijft altijd een risico. Ik fotografeer dan direct vanaf het moment dat ik er ben.